Det å ha en hyggelig balkong kan gjøre sommerhalvåret enda hyggeligere. Det er ikke sikkert at balkongen din er så stor, men du kan likevel utnytte potensialet til det ytterste dersom du dekorer balkongen riktig. Her kan det være bedre plass en du tenker at det er, og du har muligheten til å skape et vakkert område selv om du ikke har så mye plass.

Vi skal gi deg noen flotte tips til hvordan du kan dekorere balkongen din, selv om du ikke har så mye plass. Kanskje bor du midt i byen, kanskje har du en mindre leilighet, eller kanskje har du bare en liten balkong. Uansett så skal vi gi deg noen tips slik at du kan yte maksimalt av balkongen din, og slik at du kan skape gode og fine minner ute på balkongen.

Balkongkasser og smarte løsninger på en liten balkong

Det er mange gode tips der ute for deg som ikke har så god plass. Det første tipset vi skal gi deg er balkongkasser til blomster og planter. Du kan for eksempel velge deg en avlang plantekasse med espalier, slik at du kan ha en klatreplante på den ene siden av balkongen. Denne kassen kan være litt i største laget på noen balkonger, og da kan en avlang balkongkasse være helt supert. Disse er smale og kan for eksempel stå langs kortsiden av balkongen. Det kan gi litt ekstra liv til balkongen dersom du får litt planter inn der. Velg for eksempel en liten kvadratisk eller avlang kasse på den ene siden og ha en liten potte på en annen side. Så blir balkongen enda koseligere.

Om du ønsker sitteplass på den lille balkongen så er det helt supert med en pall-sofa. Pallene kan du enkelt skjære til slik at du får en liten sofa som akkurat passer på balkongen. Deretter kan du plassere tepper og puter over slik at det blir godt og komfortabelt. Dersom du har plass kan du også ha et lite bord og to stoler, men en pall-sofa er et supert alternativ dersom du ikke har så mye plass. Med fine puter, tepper og planter så blir det ekstra hyggelig ute på den lille balkongen. Kjøp en lyslenke med store lyspærer som du kan henge på balkongen, så blir det ekstra hyggelig å sitte ute på sene sommerkvelder dette året. Nyt sommeren på den vakre balkongen din.