Det å spille et instrument er noe mange drømmer om, og selv om det å spille et instrument er noe som krever en del innsats i begynnelsen er det noe som kan gi deg og de rundt deg enormt mye glede når du begynner å mestre det. Men hva skal du velge? I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på noen av de aller mest populære instrumentene på markedet og gi deg noen tips som kan hjelpe deg med å finne ut av hvilket instrument som er det rette for deg. 

Gitar 

Et av de aller mest populære instrumentene er gitarer. Og det er ikke så rart. Det er et allsidig instrument som kan brukes i alle mulige situasjoner og passer like bra til både akustiske og elektroniske lydbilder. Du kan også ta med deg gitaren overalt, noe som gjør den perfekt for livets mange øyeblikk. 

Piano 

Det å spille piano er en drøm for mange. Det er et vakkert instrument som er litt vanskelig å lære, men som byr på enorm variasjon og glede når man mestrer det. Spill alene eller sammen med andre – alt passer her. Hvis du ikke har plass til et ekte piano er det mange digitale løsninger. 

Bass 

Å spille bass er noe som ofte blir sett på som litt mer kult enn det å spille gitar. Det er lettere å lære enn å spille gitar, og man er virkelig den som gir sangene dybde og en spennende og fyldig klang. Men dette er et instrument som ikke er like gøy å spille alene som det er å spille gitar eller piano, så finn ut av om du kjenner noen som kanskje har lyst til å være med å starte et band. 

Trommer 

Det å lære seg å spille trommer er en drøm for mange, men akkurat som med piano er det ofte snakk om plassmangel når man skal vurdere om man vil begynne med dette. I tillegg må man ta stilling til om man har et sted å øve som gjør at man ikke forstyrrer alle naboene sine (eller de man bor sammen med), men hvis man har mulighet til å ha dette hjemme eller i et øve-lokale er det et utrolig spennende instrument.  

Det er et instrument der du ofte er nødt til å spille sammen med andre for å virkelig få den fulle opplevelsen, så tenk over om du har noen å spille med hvis trommer er det du ønsker deg aller mest.