Noe alle foreldre ønsker er å gi barna sine en så bra start på livet som mulig. Både det livet de starter når de blir født, og det livet de begynner når de flytter hjemmefra som unge voksne og skal skape en hel hverdag for seg selv. Og her er det ingen hemmelighet at det er mange forskjellige aspekter som inngår i hvordan man kan danne de aller beste rammene for barnet sitt – og selv om det er mange andre viktige elementer å tenke på også, er økonomi en av de viktige her. Les videre og få tips til hvordan du gir dem et bra fundament når de flytter hjemmefra.

Det å flytte hjemmefra og klare seg selv for første gang kan være overveldende, særlig når det kommer til det økonomiske. Men med noen enkle trinn kan du skape et fantastisk fundament.

Snakk om penger og økonomi

Her mener vi selvsagt ikke at dere skal dele økonomiske problemer med barna deres, men det å snakke om penger og økonomi sånn at det kan integreres i forståelsen deres av verden når de er gamle nok til å forstå det, er et bra tips. Gi dem ukelønn, snakk om investeringer, om hvordan dere prioriterer, snakk om sparing og behovsutsettelse, det er mange gode ting å ta tak i her. Hvis du vil vite mer om investeringer, så les mer her. Det er mange som har et anstrengt forhold til penger, men det er mange ting man kan gjøre for å skape mer tillitt og interesse rundt penger, og det er dette som danner et positivt forhold til penger

Invester penger for dem, i stedet for å bare spare

Det å investere er en av de tingene som kan være interessant å snakke om, fordi jo tidligere man starter, jo mer kan man få ut av det. Mange sparer penger til ungene sine på sparekonto, men det er mer effektive måter å gjøre dette på, og en av disse måtene er gjennom å investere for dem i stedet for. Det å spare i fond er en glimrende måte å la pengene vokse i stedet for at de taper verdi i takt med inflasjonen – og i tillegg slipper man å betale negative renter.

Det å snakke med barna om sparing og investering i det hele tatt er en god måte å skape nysgjerrighet og ikke minst et bevisst forhold til penger, noe som er bevist å ha innvirkning på økonomien vår.