Bomull er fortsatt det mest populære materialet for klesproduksjon i dagens Danmark. Men bomull er faktisk ikke så miljøvennlig som vi tror. Derfor har bambusklær begynt å ta ledelsen i miljøvennlige materialer.

En betydelig forskjell er bambusens unike egenskap til å vokse uten bruk av kjemikalier. Samtidig vokser bambus raskere og lettere å bli tekstil enn bomull. Vil du vite mer om forskjellen mellom de to materialene? Da kan du lese videre her.

Bomull VS bambus

Du kjenner sikkert bambusen som den høye grønne planten, som er pandaens favorittmat. De siste årene har vi begynt å se fordelen med å bruke bambus til klesproduksjon. Faktisk har bambus vist seg å være mer miljøvennlig enn bomull.

Bambustekstil er minst like mykt mot huden som bomull er. Bambus er imidlertid bedre til å absorbere fuktighet enn bomull er. Materialet holder seg tørt lenger, lar huden puste og lukter generelt friskere. Hvis du svetter i en bomullsgenser, legger fuktighet seg i klærne og får dem til å lukte. I tillegg har fuktigheten vanskelig for å komme vekk fra kroppen, slik at du kan føle deg litt klam og våt hvis du har blitt svett i bomullsklærne dine.

Bomull trenger mye vann

I motsetning til bambus trenger bomull vanning, gjødsel og plantevernmidler for å vokse. Planten må derfor kunstig stimuleres for å vokse seg stor, og dette krever også enormt mye vann. Overforbruk er vann er vårt miljø, da det er vannmangel mange steder rundt om i verden.

Bambusstenger vokser raskt

Bambusplanten kan vokse opp til en meter om dagen. Faktisk trenger den ikke vann, gjødsel eller plantevernmidler for å trives og vokse seg stor. Når du høster bambus, trenger du ikke å høste noe annet enn stilkene selv. Dette betyr at røttene blir liggende i bakken slik at en ny bambusplante kan vokse opp.

På grunn av plantens lynraske veksttid trenger anlegget ikke et stort overflateareal. I dag produseres mye klær, sengetøy, bambu calsonger og andre typer undertøy i bambus.