En baby kan mates enten med flaske eller ved amming. Amming er den naturlige måten å mate en baby på. Det er også den mest praktiske måten, siden det ikke krever noe utstyr.

Fordelene med amming er mange, og noen av dem inkluderer:

  • Forbedret immunitet hos babyer
  • Reduserte sjanser for å bli syk med luftveisinfeksjoner
  • Forbedret kognitiv utvikling hos barn som har blitt ammet
  • Redusert risiko for overvekt, hjertesykdom og type 2 diabetes.

Noen mennesker kan ha et negativt syn på amming, men det blir mer populært for hver dag som går ettersom flere innser fordelene for barn.

Hvorfor amming er en nødvendighet for både baby og mødre

Amming er en av de mest naturlige måtene å mate en baby på. Ikke bare gir det dem alle de næringsstoffene de trenger, men det hjelper også mødre med å gjenvinne helsen og komme tilbake i form.

Mange kvinner er fortsatt bekymret for helserisikoen forbundet med amming. Men i virkeligheten oppveier fordelene risikoen.

Hvordan sette opp en brystpumpe hjemme eller på jobb i 3 enkle trinn

Brystpumper er nødvendige for spedbarn og babyer. De kan hjelpe til med melketilførselen for å sikre at babyen får nok melk.

Det er et par trinn for å sette opp en brystpumpe hjemme eller på jobb i 3 enkle trinn. Vask først hendene og tilbered litt rent vann ved å legge det i en liten beholder, koke det i 10 minutter og deretter avkjøle det. Det neste trinnet er å plassere vann på en flat overflate hvor du kan plassere brystet og brystvorten i den våte overflaten uten smerte eller ubehag. Til slutt kobler du pumpen til strømkilden slik at den kan fungere skikkelig.

Noen mennesker kan være bekymret for å bruke sitt eget personlige utstyr for å pumpe melk under graviditet eller kan bekymre seg for å overføre bakterier fra brystene til babyen. Eksperter sier imidlertid at det ikke er mye risiko

Amming vs. brystimplantater – fordeler og ulemper ved hvert alternativ

Amming er fortsatt det beste alternativet for en mor å gi babyen sin næringsstoffer og antistoffer. Det er imidlertid ikke alle mødre som har den luksusen å amme babyene sine fra begynnelsen.

Fostervannsprøve er en vanlig test som kan utføres under graviditet for å se om fosteret vil bli født med medfødte defekter. I sjeldne tilfeller kan fostervannsprøver også avsløre genetiske lidelser som potensielt kan påvirke helsen til både mor og barn.

Brystimplantater er ikke uten sitt eget sett med risiko. For eksempel er det noen bevis som tyder på at brystimplantater kan forstyrre ammingen ved å endre hormonnivået hos mor og baby under ammeøkter. I tillegg kan disse enhetene forårsake infeksjoner eller andre komplikasjoner som smerte som kan hindre suksessrater for amming eller til og med føre til mastitt (infeksjon rundt brystvev).