Graviditet er en av de mest fantastiske opplevelsene i en kvinnes liv. Det gir henne håp, kjærlighet og lykke. Det er også en tid med store endringer for både henne selv og partneren hennes, med alle slags endringer som finner sted i kroppene deres i løpet av denne perioden.

Svangerskapet varer omtrent 40 uker (280 dager) fra unnfangelse til fødsel. Denne perioden er delt inn i tre trimestere:

Det første trimesteret varer fra den første dagen av siste menstruasjon til 12 uker etter unnfangelsen;

Andre trimester varer fra 12 uker til 28 uker etter unnfangelsen; Tredje trimester varer fra 28 uker til fødselen

Tredje trimester varer fra omtrent tre måneder og ti dager til slutten av svangerskapet.

Graviditetstid, symptomer og tegn

Graviditetstid er en lang tidsperiode som kan variere avhengig av type graviditet. Tegn og symptomer på graviditet varierer i løpet av ulike stadier av svangerskapet, og det er viktig å vite hvilken type graviditet du har for å sikre at helsen din ikke blir kompromittert.

Det er mange måter å spore fremgangen din gjennom hele svangerskapet, men noen metoder er mer nøyaktige enn andre. En måte er å føre journal om symptomene dine og se etter mønstre over tid. Det bør imidlertid bemerkes at selv om du logger alt i en journal, er det kanskje ikke så nøyaktig som å holde oversikt på en app som Happy Pregnancy-appen eller My Pregnancy Coach-appen.

Fordeler med graviditet for mødre og pappaer – fra emosjonell mental velvære til et sterkere bånd

Denne introduksjonen vil fokusere på fordelene ved graviditet for mødre og pappaer. Et viktig poeng som bør nevnes er at graviditet gagner både mamma og pappas psykiske helse. Andre fordeler er lykke, styrking av båndet og mer forståelse mellom foreldre.

Graviditet for mødre:

Følelsesmessig velvære: Graviditet er en spennende tid i en kvinnes liv, hvor hun opplever forskjellige følelser som lykke og nervøsitet når hun forbereder seg på morskap.

Bond: Det er ikke bare moren som føler seg knyttet til sin ufødte baby, men også partneren vil føle seg mer knyttet til henne gjennom hele svangerskapet.

Graviditet for pappaer:

Lykke: Farsrollen under svangerskapet kan være utfordrende da de må justere arbeidet

Hva er de forskjellige typene fødsel?

Det finnes forskjellige typer fødsler som naturlig fødsel, hjemmefødsel, sykehusfødsel, fødesenter og keisersnitt.

Den vanligste typen fødsel er fødsel på sykehus eller fødesenter. Dette kan klassifiseres på grunn av beliggenheten som et sykehus og medisinske omsorgsleverandører som tar seg av det.

Hvordan bør du forberede deg til babyens ankomst når det gjelder økonomi?

Når det kommer til økonomien din, er en avgjørelse du kanskje ikke trenger å ta, om du bør planlegge for en baby eller ikke. Noen tanker har gått inn i planleggingen av en arbeidskrevende hendelse som en fødsel. Det er imidlertid mange økonomiske beslutninger du må ta når det gjelder å ønske velkommen til den nye gleden.

Mange mennesker befinner seg i en posisjon av å bli tvunget til å finne måter å takle barnets ankomst uten å ta hensyn til det økonomiske stresset og belastningen som nye foreldre opplever. Selv om du kanskje er spent på å bli foreldre, kan du finne deg selv overveldet av mengden arbeid som går med å oppdra et barn.