Det fins en helt uoppdaget verden av dinosaurleker for barn der ute. Man må bare ta på seg Indiana Jones-klærne og komme seg ut i jungelen! Her skal vi se litt nærmere på hva som finnes av spennende dinosaurleker for barn i alle aldre.

Dinosaurleker som passer alle

Dinosaurer finnes i ulike størrelser. Noen har bare gommer de tygger gress med, mens andre har fryktinngytende hoggtenner på rekke og rad. Dinosaurer er noe alle barn vil leke med, enten det er snakk om de søte, små variantene, eller de store, kjøttetende dyrene.

Men, det er helt klart at den gigantiske brachiosaurusen er populær blant alle. Denne dinosauren var større enn en boligblokk, og hadde en hals som var nesten ti meter lang. Så veide den også over 35 tonn. Det var klart den trengte masse grønt, slik som blader, planter og andre vekster. Men snill var den, og like søt som en skilpadde.

På eventyrlig safari

Vi kan nok alle kjenne litt på frykten når vi ser Jurrasic Park, samtidig som dette er familiefilmer som passer de fleste. Som regel har filmene en god avslutning eller i det minste et spenningsmoment som blir ivaretatt til neste film. Man kan finne mange ting å leke med for et ekte eventyr, på jakt etter forsvunne dinosaurer.

Enten man kler seg ut som en Tyrannus Rex eller Triceratops, vil nok leken være full av spenning og barnelatter. Hva trengs for å kle seg som en dinosaur? Vel, her er noen tips:

  • Pledd
  • Puter
  • Ansiktsfarge

Dette er ting man som regel kan finne hjemme, men vil man ta dinosaurleken enda lenger, kan man skaffe seg en dinosaurmaske. Mors store tøfler kan også bli store dinosauravtrykk!

Hvorfor leke dinosaur med barna

Voksne er gamle fossiler, men de kan også lære barna en hel del. Når pappa er en skummel dinosaur, kan barna lære seg å være musestille mens far prøver å finne dem til dagens første snacks, eller se på fotobøker med forskjellige dinosaurer. Alle elsker historie, og ikke minst den som vi kan så lite om.

Det å leke dinosaur er med på å øke barnas fantasi og kreativitet. Dette kan være genialt om man vil ha intelligente barn med økt nysgjerrighet og oppdagelsesbehov. Det kan gjøre dem til forskere og oppdagere. Kanskje de blir arkeologer som finner det neste store fossilet av en million år gammel dinosaur?