I disse tider hvor klimakrisen raser og vi ser konsekvensene av vår langvarige sløsing med planetens ressurser, ønsker de fleste å gjøre noe for å hemme den uhensiktsmessige utviklingen som skjer. Og faktisk vet vi at det vil gjøre en betydelig forskjell hvis alle bare gjør litt.

Et godt sted å starte hvis du vil gjøre en grønn innsats er i garderoben din. Klesproduksjon er en av de store synderne når vi snakker om klima og miljø, og vi kan alle gjøre vårt for ikke å ta del i den statistikken.

Nedenfor er fire tips til hvordan du også kan få en bærekraftig garderobe – og det beste er at det ikke krever mye.

Gå for klær i gode materialer – kvalitet fremfor kvantitet

Når du vil handle bærekraftig, kan du med fordel gå for gode, naturlige materialer. Ull, bambus og bomull får ofte bedre produksjonsforhold enn ulike syntetiske materialer. Du bør derfor være selektiv med hvilke materialer du kjøper når du vil ha en bærekraftig garderobe.

Shop i gjenbruksbutikker

Den mest effektive måten å redusere slitasjen som klesproduksjon har på planeten, er å kjøpe resirkulering. Det er mange gode bruktbutikker både online og fysisk, hvor du kan finne mange fine kvalitetsklær for billige penger.

Gå for de miljøbevisste merkene

Når du kjøper klær og ønsker å slå et slag for bærekraft, kan du alltid søke nyttig kunnskap om merkene du elsker. Miljøbevisste klesmerker er sertifisert akkurat som mat, elektronikk, etc. gjør. Du kan derfor alltid holde deg oppdatert på om favorittmerket ditt er et godt valg i den bærekraftige garderoben – eller om du bør finne et nytt.

Kjøp bare produkter som samsvarer med den eksiterende garderoben din

En bærekraftig garderobe inneholder kun klær som brukes. Derfor bør du alltid kjøpe produkter som passer inn i din eksisterende garderobe når du kjøper nye klær. Enten det er basisplagg som en kul bestefartrøye eller en ny festkjole, kan du med fordel velge den modellen som passer best til resten av klærne dine – da er det stor sannsynlighet for at du får mye glede av klærne og at de dermed blir brukt. Og det er også det bærekraft handler om.